Judecătoria Buzău nu va funcționa în Galleria Mall: când va fi organizată altă licitație pentru sediu

Judecătoria Buzău nu va funcționa în Galleria Mall: când va fi organizată altă licitație pentru sediu
Publicat: 25/05/2015, 17:50
Actualizat: 04/08/2015, 20:56

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Buzău, Leontin Drăgulescu, oferta depusă de centrul comercial Galleria Mall a fost respinsă de comisia din cadrul instanței, deși inițial, în urma evaluării altor patru oferte, fusese luată în calcul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiții, licitația pentru găsirea unui nou spațiu unde Judecătoria Buzău să își desfășoare activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp posibil.

„Se va umbla și la condiții în sensul că se va delimita mult mai precis zona în care trebuie să fie amplasată clădirea având în vedere că au existat discuții și pe această temă. Practic, zona în care va trebui să fie amplasată Judecătoria va fi una centrală, delimitată clar pe anumite străzi fără a se ține neapărat seama de zonele fiscale stabilite de Primărie”, a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu.

De asemenea, Drăgulescu a explicat că reprezentanții Judecătoriei Buzău fac demersuri la Ministerul Justiției pentru a se mări suprafață care ar trebui închiriată și implicit suma alocată lunar.

„Încercăm să obținem de la București și aprobarea pentru a închiria o suprafață mai mare de clădire pentru că în toate ofertele primite a constatat că cerințele noastre ocupau un pic mai mult de 1.500 de metri pătrați, ajungând pe la 1.600-1.700. Astfel, dacă vom reuși să obținem aprobarea pentru o suprafață mai mare și implicit o sumă mai mare pentru chiria lunară poate vom deveni și mai atractivi”, a precizat judecătorul Leontin Drăgulescu.

Potrivit unor surse din cadrul Judecătoriei Buzău, oferta ca instanța să funcționeze într-un mall a fost respinsă din motive tehnice. Mall-ul ar fi fost vizitat de reprezentanți ai Jandarmeriei, instituția care asigură paza instanței, ai Administrației Penitenciarelor, care au verificat dacă pot fi create condiții pentru transportul și accesul persoanelor arestate în sălile de judecată, precum și de reprezentanți ai altor instituții care urmau să emită avize necesare funcționării instanței în spațiul pus la dispoziție.

Conform surselor citate, în urma inspecțiilor au fost formulate cinci obiecții. Astfel, reprezentanții Administrației Penitenciarelor ar fi considerat că spațiul de la mall nu este optim pentru că accesul arestaților s-ar fi făcut printr-o zonă publică, chiar dacă proiectul depus de proprietarul centrului comercial avea prevăzute spații destinate exclusiv persoanelor arestate și pazei acestora, precum și culoare speciale pentru accesul în sălile de judecată.

În prezent, instanța buzoiană își desfășoară activitatea în aceeași clădire cu Tribunalul Buzău, însă sediul este vechi, iar spațiul insuficient.

Reprezentanții Judecătoriei Buzău anunțau că vor să închirieze un spațiu de 1.500 de metri pătrați în care să funcționeze instanța, începând din septembrie.

La licitația pentru un nou sediu au fost înscrise cinci oferte – trei sedii de firme și două centre comerciale. În urma evaluării ofertelor, patru dintre acestea au fost descalificate, rămânând în cursă doar centrul comercial Galleria Mall. Ofertele au fost analizate de o comisie formată la nivelul Judecătoriei Buzău.

Reprezentanții Galeria Mall trebuiau să mai obțină avize de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmerie, Administrația Penitenciarelor, pentru a putea fi semnat contractul de închiriere.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, declara, anul trecut, într-o vizită la Buzău, că ministerul va căuta resurse pentru construirea unei noi judecătorii. Deocamdată însă, ministerul a alocat bani pentru închirierea unui spațiu pe o perioadă de cinci ani.

Centrul comercial Galleria Mall a fost construit în anul 2008 de către dezvoltatorul GTC România și a fost cumpărat în anul 2015 de către societatea buzoiană Eurosting Aaw Industry SRL. Mall-ul are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, iar spațiul destinat Judecătoriei Buzău ar urma să ocupe aproximativ 8-9% din suprafața totală a clădirii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...